ثبت برند

اولین قدم برای 

ثبت برند انتخاب نامی مناسب می باشد باید بدانید که از اسامی مشهور و یا نام جغرافیایی نمیتوانید استفاده نمایید که در این صورت موجب رد اظهارنامه برند شما می گردد. بیشترین تشابه اسامی در طبقاتی است که خواهان بیشتری دارد این طبقات شامل : مواد غذایی ، آشامیدنی و یا آرایشی و بهداشتی می باشد ​. اگر قصد دارید به همران نام تجاری خود لوگو نیز به ثبت برسانید بهتر است از تصاویر ملموس استفاده نمایید که درک آن برای مخاطبین قابل قبول باشد. در نتیجه انتخاب نام برند از مهم ترین و اساسی ترین گام های ثبت علامت تجاری می باشد.

گام دوم : تکمیل مدارک

برند به دو صورت حقیقی و حقوقی به ثبت می رسند که هرکدام از آنها مدارک متفاوتی را لازم دارد.

الف- اشخاص حقیقی

  1. رونوشت برابر اصل شناسنامه و کارت ملی.
  2. ارائه پروانه بهره برداری یا مجوز تولید یا پروانه کسب برابر اصل شده یا نامه ای از واحد یا صنف مربوطه مبنی بر ارائه خدمات جهت اداره ثبت علائم تجاری.
  3. رونوشت برند مورد نظر به ابعاد ۶*۶ سانتی متر به تعداد ۱۲ عدد و توضیح در برگی جداگانه درخصوص علامت تجاری و توصیف آن و مستند نام مد نظر از فرهنگ دهخدا.
  4. ارائه کارت بازرگانی بنام مالک جواز در صورتی که برند ریشه لاتین داشته باشد اامی است و اگر ریشه فارسی داشته باشد نیاز نیست.
  5. امضای وکالت نامه.

ب- اشخاص حقوقی

  1. ارائه پروانه بهره برداری یا جواز تولید یا پروانه کسب برابر اصل شده.
  2. رونوشت اولین رومه رسمی شرکت(آگهی تاسیس)و رومه رسمی آخرین تغییرات هیات مدیره شرکت (از اعتبار نیفتاده باشد.)
  3. رونوشت برابر اصل شده شناسنامه و کارت ملی مالکان حق امضای اوراق بهادار شرکت.
  4. کارت بازرگانی برابر اصل شده شناسنامه شخص حقوقی(در صورتی که علامت تجاری مورد نظر لاتین باشد.)
  5. رونوشت علامت تجاری مورد نظر به ابعاد ۶*۶ سانتی متر به تعداد ۱۲ عدد و توصیف در خصوص برند و توصیف.
  6. امضای وکالتنامه توسط مالکان حق امضای مجاز اوراق بهادار و مهر شرکت.

گام سوم : استعلام نام برند

بعد از انتخاب نام برند با توجه به موارد گفته شده نوبت به آن می رسد که مشخص نمایید قصد دارید برند خود را به نام شخص حقیقی و یا حقوقی به ثبت برسانید با مشخص شدن این موضوع اظهارنامه ای مبنی بر استعلام نام برند شما ارسال می گردد تا مشخص شود نام انتخابی شما در طبقه و یا طبقات درخواستی شما به ثبت رسیده است یا خیر ؟ این امر درصد رد اظهارنامه ثبت برند شما را به صورت چشمگیری کاهش می دهد .

گام چهارم : ثبت اظهارنامه علامت تجاری

با دریافت جواب استعلام برند میتوانید اظهارنامه ثبت علامت تجاری و یا برند خود را از طریق سامانه اداره مالکیت صنعتی ارسال نمایید پس از انجام این کار 30 الی 60 روز کاری زمان لازم است تا کارشناس اداره مالکیت صنعتی بررسی های لازم را انجام داده و نظر خود را اعمال نماید. چنانچه نام درخواستی شما مورد تایید قرار بگیرد آگهی تقاضا یا همان آگهی سی روزه آن صادر می شود. پس از انتشار آگهی به مدت 30 روز پرونده شما راکد باقی می ماند تا اشخاصی که هرگونه اعتراض نسبت به برند شما دارند اقدامات لازم را اعمال نمایند. در صورتی که هیچ اعتراضی نسبت برند شما نباشد فرایند ثبت رسمی 10 ساله و اقدامات لازم جهت اخذ تصدیق نامه علامت تجاری را می توانید انجام دهید.

مراحل 

ثبت برند

برای 

ثبت برند چه باید کرد

برای 

ثبت برند متقاضیان بایستی به سامانه 

http://iripo.ssaa.ir مراجعه کنند و به منظور ثبت برند خود مبادرت نمایند.لازم به ذکر است که سامانه فوق به منظور 

ثبت برند در نظر گرفته شده است و شما قادر می باشید بدون آن که به صورت حضوری به اداره ثبت برند که اداره مالکیت مالکیت معنوی می باشد مراجعه کنید و برند خود را ثبت کنید.

پاسخ اداره 

ثبت برند به وسیله بخش پیگیری اظهارنامه و چکیده پرونده قابل رویت می باشد و کلیه مکاتبه ها در رابطه با اظهارنامه به وسیله همین درگاه اینترنتی بخش ثبت انواع تقاضا(رفع نقص،پرداخت حق الثبت،تمدید،انتقال و .) امکان پذیر می باشد.

بعد از آن که پرونده تشکیل شد و به کارشناسان و مشاوران اداره مالکیت صنعتی بازگردانده شد بعد از حداقل 45 روز و حداکثر 120روز وضعیت پرونده مشخص می گردد و در این مرحله حالت هایی به شرح ذیل به وجود می آید:

در صورتی که پرونده دربردارنده نقص ،اشکال،مغایرت،مشابهت نباشد به منظور صادر شدن آگهی درخواست 

ثبت برند مبادرات بعدی صورت می گیرد.

به این نکته توجه داشته باشید که به ثبت رسانیدن برند به 3 آگهی نیازمند می باشد و در این مرحله نخستین آگهی چاپ و منتشرمی گردد.

در این مرحله بایستی رومه رسمی صورت بگیرد.یعنی تقاضای پرونده شما که مورد تایید و تصدیق واقع شده است در رومه های کثیرالانتشار چاپ و منتشر می گردد.توجه داشته باشید که مدت زمان صدور رومه رسمی 10الی15 روز کاری زمان می برد.

بعد از آن که آگهی رسمی رومه اول چاپ و منتشر گردید فرصتی 31 روزه به منظور اعتراض در نظر گرفته می شود تا در صورتی که شخصی درباره برند مورد درخواست شما ادعا و یا اعتراضی داشته باشد اعتراض خود را ابلاغ نماید.

چنانچه 30روز کاری سپری گردید و هیچ گونه اعتراض یا ادعایی وجود نداشت آگهی دوم در رومه رسمی چاپ و منتشر می گردد.شایان ذکر است که آگهی دوم به معنای دربرداشتن شماره 

ثبت برند می باشد و به طور تقریبی 30درصد از فرایند انجام شده است.

در صورتی که آگهی دوم چاپ و منتشر شد و در این رابطه هیچ گونه مشکل و یا نقصی وجود نداشت به طور سریع به منظور چاپ و انتشار در رومه کثیر النتشار مبادرت صورت می گیرد.

به منظور این که رومه رسمی داخل سایت قابل پیگیری و رد جویی باشد و به صورت کامل چاپ و منتشر شده باشد به 10الی15 روز کاری نیاز خواهد داشت.

بعد از آن که کلیه مراحل 

ثبت برند به پایان رسید تصدیق نامه ای به مدت زمان 10ساله برای شخصی که برند خود را به ثبت رسانده است در نظر گرفته شده است.این مدت زمان با پرداخت هزینه ای به صورت مجدد قابلیت تمدید شدن را دارد و شخص با به ثبت رساندن برند خود از حمایت قانونی بهره مند می شود و بدین وسیله جلوی هر گونه سو استفاده های احتمالی از برند او گرفته می شود و افراد سود جو و متقلب قادر نمی باشند از آن برند سو استفاده کنند و در صورت مرتکب شدن به خطایی در رابطه با برند مورد پیگرد قانونی واقع خواهند شد.

اگر برند سازی درست انجام گیرد،برند به افزایش در فروش نه فقط برای یک کالای خاص،بلکه برای سایر محصولات همان شرکت نیز کمک خواهد کرد.یک برنـد خوب باعث ایجاد اعتمادی در مصرف کننده می‌شود و بعد از داشتن یک تجربه خوب از یک محصول، احتمال بیشتری دارد که مصرف کننده محصول دیگری با همان برنـد را امتحان کند.به این پدیده اغلب وفاداری به برند می‌گویند.

شرایط 

ثبت برند

برند باید رسمی و قانونی باشد و قابلیت به ثبت رسیدن را داشته باشد.به موجب قانون تجارت،برندی قابلیت به ثبت رسیدن را دارد که نوین و ابتکاری باشد و گمراه کننده نباشد.بدین ترتیب به اسم برند،نباید مشتری را به اشتباه بیاندازد.

برند باید در میان برندهای مشابه،مشخص و متمایز باشد و توسط افراد عادی به آسانی تمیز داده شود.
درخواست 

ثبت برند باید به زبان فارسی و در سه رونوشت روی نمونه های چاپی مخصوصی که از جانب اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی در اختیار متقاضیان گذاشته می شود صورت بگیرد.
قانون ثبت علائم و آیین نامه اصلاحی اجرایی مصوب سال 1337 ثبت علائم ذیل را ممنوع نموده است:

  • علائم رسمی،دولتی و مملکتی نظیر پرچم ایران،علائم وزارتخانه ها،هلال احمر،علائم نیروهای مسلح و
  • علائمی که قبلاَ خود یا مشابه آن به ثبت رسیده باشد.
  • علائم منافی عفت عمومی ونظم و انضباط اجتماعی.
  • علائمی که دارای اسم و عبارت عمومی باشد و دولت استعمال آن را تحت علامت تجاری منع کرده باشد.

مطابق ماده 9 قانون ثبت علائم و اختراعات:"در موارد ذیل متصدی شعبه مذکور در ماده 6 تقاضای ثبت را رد خواهد کرد:

  • در صورتی که علامت مخالف مقررات قانون باشد.
  • در صورتی که علامت قبلاَ به اسم دیگری ثبت شده و یا شباهت علامت با علامت دیگری که ثبت شده است به اندازه ای باشد که مصرف کنندگان عادی یعنی اشخاصی را که اطلاعات مخصوصی ندارند به اشتباه بیندازد.

مزایای 

ثبت برند

  1. حق استفاده ی انحصاری تنها جهت کسی که برند خود را ثبت نموده باشد شناخته می شود.
  2.  

    ثبت برند،ضمانت می نماید که مشتریان می توانند محصولات را از یکدیگر تشخیص دهند.

  3.  

    ثبت برند،برای محصولات و شرکت و خدمات شما شهرت و وجه ایجاد می کند.

  4.  

    ثبت برند،شرکت ها را تشویق می کند تا در حفظ یا بهبود کیفیت محصولات سرمایه گذاری کنند.

  5.  

    ثبت برند،شرکت ها را توانمند می نماید تا بتوانند محصولاتشان را از یکدیگر متمایز سازند.

  6.  این امکان وجود دارد که 

    ثبت برند برای دریافت وام مفید باشد.

  7.  

    ثبت برند،می تواند برای سهامداران، ارزش افزوده ی سهام ایجاد کند و سبب افزایش درآمد شرکت شود.

  8.  برند ثبت شده ،قابل نقل و انتقال می باشد.لذا،می توان آن را انتقال داد.
  9.  با 

    ثبت برند،می توان اجازه ی استفاده از یک علامت تجاری ثبت شده را به شرکت های ثالث داد که می تواند منبع درآمد بیشتری برای شرکت یا شخص به وجود آورد و یا اساس انعقاد یک موافقت نامه ی اعطای نمایندگی فروش باشد.

  10.  

    ثبت برند،ممکن است دارایی ارزشمند کسب و کار باشند.

  11.  

    ثبت برند،جزء ضروری موافقت نامه های اعطای نمایندگی است.

  12.  با 

    ثبت برند، اجازه استفاده از آن ها به اشخاص ثالث داده می شود و منبع مستقیم درآمد از محل حق امتیازها می باشند.

  13.  

    ثبت برند، ابزار بازاریابی و اساس ایجاد وجهه و شهرت شرکت ها می باشد.

 

چرا اداره مالکیت معنوی با 

ثبت برند حقوق ده ساله حمایت از برند را به شمامی دهد ؟

وقتی شما برندی را ثبت می کنید یعنی یک کسب و کار مجاز را به دولت و مردم معرفی می کنید که هم خدمتی به جامعه و هم درآمدزایی برای شماست و دولت به ازای این خدمت شما و طی کردن مراحل و پرداخت هزینه قانونی وظیفه خود می داند که از شما و برند ثبت شده شما حمایت کند.

مزایای دیگر 

ثبت برند

  • الف- جلوی 

    ثبت برندهای عین یا مشابه برند شما را می گیرد.

  • ب- در صورتی که شخص ثالثی بدون ثبت و غیرقانونی از برند شما یا شبیه برند شما استفاده کرد به شما حق شکایت می دهد.

زیرا در غیر این صورت هیچ تضمینی وجود نخواهد داشت که آیا بعد از به شهرت رسیدن کسب و کار شما نام تجاری شما مورد سو استفاده رقبا قرار نگیرد و هزینه و وقتی که برای تبلیغات گذاشته اید اتلاف نشود.


نکته : با 

ثبت برند می توانید به اشخاص ثالث اجازه استفاده از آن را بدهید و در واقع با اعطای شعبه یا نمایندگی برای خود کسب درآمد نمایید.

علائم تجاری قابل ثبت

واژگان یا کلمات ، ترکیبی از حروف ، اعداد ، حرف و عدد و یا کلمه و رقم در کنار هم ، تصویر یا علامت و نماد و آی به شکل رنگی یا سیاه و سفید می تواند ثبت برند شود . در برخی کشورها شعار تبلیغاتی ، بو یا اصوات هم قابلیت ثبت برند دارند اما در کشور ایران فقط موارد گرافیکی و قابل رویت ذکر شده ثبت می گردد.

 

علائم تجاری غیر قابل ثبت

واژه های عام قابل ثبت نیستند اسمی که به کلیه انواع یک محصول اشاره دارد اسم عام است و به عنوان برند قابل ثبت نیست مثلا" برند شکلات ثبت نمی شود زیرا به انواع شکلات اشاره دارد و نمی توان مالکیت آن را منحصر به یک فرد یا یک کارخانه تولید شکلات و شیرینی جات کرد.
همچنین است واژه های توصیفی مثلا" واژه ترش برای برند ترشیجات و لواشک و تمبر و آلو غیر قابل ثبت است زیرا مزه آن را توصیف می کند و کلمه توصیفی است.
علائمی که خلاف عرف جامعه و موازین اسلامی باشد نیز غیر قابل ثبت است من جمله تمثال چهره افراد مقدس به عنوان لوگو یا علامت تجاری نباید استفاده شود.
نشان های دولتی ، نمادهای بین المللی ، پرچم کشورها ، اسامی مشهوره یا مقدسه ، نام سازمان های جهانی بر اساس قوانین اداره مالکیت فکری و معنوی غیرقابل ثبت می باشد.
و در پایان می رسیم به نقطه شروع یعنی برندهایی که پیش از این به ثبت رسیده باشد ، ثبت عین یا مشابه آنها ممنوع است.

 

https://www.saadatsabt.com


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها